Terugblik op 2021: Informatiebeveiliging en CyberSecurity

Nieuwsbrief

2021 was een succesvol jaar voor Lucas IT met weer innovatieve ontwikkelingen, groei van ons bedrijf, nieuwe collegae, klanten en leuke uitdagende projecten. Techniek gekoppeld aan de juiste oplossing voor elke specifieke klant zal altijd ons speerpunt zijn en blijven.

Uiteraard zouden we graag het gehele jaar met u doornemen, maar daar is het artikel te kort voor en uw tijd te kostbaar. Lucas IT is een belangrijke grote landelijke speler met speciale focus op CyberSecurity, met clientèle over onze landgrenzen.

Aantal highlights 2021:

-Aankoop toekomstige bedrijfspand voormalige H. Pancratius Kerk Albergen: Het Klooster;
-Behalen ISO 27001:2017 certificering (met 0 afwijkingen);
-CyberSecurity als dedicated business unit met eigen Security Officers;
-Inrichting Cybersecurity Operations Center én Security Operation Center (SOC) met o.a. live koppeling voor alle klanten met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).
-Oprichting Lucas IT Academie voor certificering, trainingen en opleidingen intern;
-Lucas IT is Ezorg, Pharmapartners en Promedico geaccrediteerd en daarin de enige IT-partij in Oost-Nederland;
-Cloud oplossing scannen, accorderen en medisch archief voor 550 apothekers.
(leuk feitje: dit gaat om meer dan 30 miljoen gescande recepten per jaar!).

ICT Security is inmiddels onze belangrijkste discipline en expertise door de 24×7 Cyberrisico’s.

De rol en ook de afhankelijkheid van ICT wordt steeds groter. Daarnaast wordt wet- en regelgeving rondom databeveiliging steeds belangrijker. Hierdoor neemt de complexiteit van onderhoud en beheer van de ICT-omgeving toe. Wij helpen u graag en bieden één aanspreekpunt. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over ICT en kunt u focussen op uw primaire business.

Lucas IT is ISO 27001 gecertificeerd omtrent het adviseren, leveren en ondersteunen van IT-infrastructuur ten behoeve van kantoorautomatisering en werkplekbeheer, zowel hosted (private en hybride) als on-premise. ISO 27001 is een internationale norm voor de beveiliging van gegevens. De normering beschrijft strikte maatregelen voor het beveiligen van data en heeft betrekking op alle elementen van informatiebeveiliging; beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Lucas IT voldoet dus aan geldende wet- en regelgeving op gebied van persoonsgegevens en er gewerkt wordt conform ISO 27001. De bijbehorende jaarlijkse strenge audit geeft aan dat wij de veiligheid en het proces goed op orde hebben. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat data en gegevens veilig zijn. Dit moet uiteraard gecontroleerd en continu gemeten worden. De jaarlijkse externe onafhankelijke audit geeft hierbij aan, dat wij dit bitter serieus nemen, kwaliteit willen leveren, secuur werken en de zaken voor elkaar hebben. Wij zoeken klanten die ICT serieus nemen. We doen graag zaken op een nuchtere manier zonder lange overeenkomsten of contracten.

Lucas IT heeft bijvoorbeeld een gespecialiseerde tak voor ICT in de zorg. Voor de toegang wordt gebruikgemaakt van beveiligde zorglijnen. Lucas IT is Ezorg, Pharmapartners en Promedico geaccrediteerd en daarin de enige IT-partij in Oost-Nederland. Lucas IT is daarnaast als één van 3 partijen in Nederland geselecteerd en gecertificeerd als Promedico-VDF Partner. Ook zijn wij gemachtigd om eigen CGM servers te mogen installeren en te onderhouden en erkend door hen als installatiepartner.

E Zorg Pharmapartners Promedico Cgm

Deze erkenningen passen uitstekend bij onze staat van dienst, waar vertrouwen en veiligheid van (medische) data gegarandeerd moet zijn en compliant aan steeds strengere wet- en regelgeving. Lucas IT heeft een gespecialiseerde ICT tak met kennis, kunde en ervaring in de eerstelijns zorg. Er is zowel kennis van de softwareapplicatie (HIS/AHIS), werkplekautomatisering  en alle overige ICT randzaken + aansturing van specialistische (medische) apparatuur die voorkomen binnen een praktijk en/of apotheek. We zijn dus bekend en vertrouwd met huisartsenpraktijken, apotheken, apotheekhoudende huisartsenpraktijken én gezondheidscentra.

ICT Security is inmiddels onze belangrijkste discipline en expertise door de 24×7 Cyberrisico’s, zeker voor de zorg. ISO sluit naadloos aan in onze ambitie om dé ICT Security Expert van het oosten te zijn.

Lucas IT is aangesloten bij Nederland ICT én ICT Waarborg. Tevens beschikken we over diverse partnerships en certificeringen van triple-A fabrikanten (denk aan o.a. microsoft, vmware, hp e.d.). Daarnaast zijn we aangesloten en worden we jaarlijks door Graydon bestempeld als financieel gezond. Last but not least beschikken we over een Chubb ​Cyber Enterprise ​Risk Management​ cyberrisico verzekering.

Supportdesk Lucas IT
Menu